Home » Restaurant » A la carte

Houtskool Specials

 

Dry aged ribeye 180 gram | coquilles 37.50

Dry aged entrecote 180 gram | kalfszwezerik 37.50

Dry aged ribeye 200 | 300 gram 23.50 | 33.50

Dry aged entrecote 200 | 300 gram 23.50 | 33.50

Tomahawk steak 1000 gram  33.50 pp per 2 personen te bestellen                         

Dry aged? Wat is dat nou weer?
Wij Nederlanders eten ons vlees veel te vers.
Voor echte smaakbeleving moet het vlees, net zoals vroeger heel gebruikelijk was, enkele weken rijpen.
Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, tegenwoordig in speciale rijpingskasten.
Dit rijpen wordt dry-ageing genoemd. 

In de kast worden luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur gecontroleerd. Het vlees droogt langzaam uit waardoor het vocht verliest en een korst krijgt.
Het vocht in het vlees verdampt en natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Hierdoor krijgt het vlees een malse structuur en een intense smaak.
U vindt onze rijpingskast achterin het restaurant naast de ‘open’ keuken. Hier ziet u onze keukenbrigade aan het werk. Kom gerust een kijkje nemen.

 

4 gangen wildproeverij          37.50

3 gangen verrassingsmenu    28.50

4 gangen verrassingsmenu    33.50

 

 A la carte

Voorgerechten

- Coquille | kastanje | zoetzure romanesco 12.50

- Licht gerookte lauwwarme zalm | kreeften olie 9.95

- Stoofpotje V | paddenstoelen | Emmental 9.95

- Carpaccio | gepofte cherrytomaat |   rozemarijn | tijm 9.95  

- Terrine Hertenham | eendenlever | truffel |  vlierbessen 11.50

- Pulled wildzwijn | stroop van bokbier |  koolsalade 9.95

- Rondje Laren vanaf 2 personen, prijs per persoon  12.50

 

Soepen

- Tomatensoep V | gepofte tomaat | lavas 6.25

- Knolselderij soep V | truffel 6.25

- Wildbouillon | cantharellen  6.25

 

Hoofdgerechten

Geserveerd met Larense frites, mayonaise, warme groente en rauwkost

- Larense steur | paddenstoelen | kalfsjus 19.50

- Zalmfilet | gamba | boter | kruiden | couscous 21.00

- Vegetarische inspiratie van de chef V 17.50

- Couscous | paddenstoelen| hazelnoten 17.50

- Boerenschnitzel | champignons | spek | ui 19.50

- Tournedos | gerookte knoflooksaus 24.50

- Fazant filet | knolselderij | piccalilly 22.50

- Wildstoof | rode kool |zuurkool | aardappelpuree 18.00                                                           

- Hertenbiefstuk |gekonfijte zuurkool | sjalottenjus 22.50

 

Nagerechten

- Kaasplateau | bijpassende garnituren 10.50

- Gepocheerde peer | Specerijen bouillon | speculoos ijs 7.50

- Tarte tatin | peer | amarenen parfait  7.50

- Yoghurt mousse | mango | hangop 7.50

- Crème brûlée | stroopwafel  7.50

- Dronken sultan 2017 vanille ijs | advocaat |boerenjongens 7.50

V = vegetarisch


3 gangen keuzemenu 
25.95

Voorgerechten                                                       

- Stoofpotje V | paddenstoelen | Emmental

- Carpaccio | gepofte cherrytomaat | rozemarijn | tijm          

- Pulled wildzwijn | stroop van bokbier | koolsalade              

- Tomatensoep V | gepofte tomaat | lavas                                 

- Wildbouillon | cantharellen                                             

 

Hoofdgerechten

Geserveerd met Larense frites, mayonaise, warme groente en rauwkost

- Larense steur | paddenstoelen | kalfsjus

- Vegetarische inspiratie van de chef V          

- Boerenschnitzel | champignons | spek | ui

- Runderspies | paprika | spek | ui

- Wildstoof | rode kool |zuurkool | aardappelpuree        

- Hertenbiefstuk |gekonfijte zuurkool | sjalottenjus  + € 5

                                                       

Nagerechten                                                       

- Tarte tatin | stoofpeer | amarenen parfait

- Yoghurt mousse | mango | hangop                  

- Crème brûlée | stroopwafel

- Koffie, thee, cappuccino of espresso | bonbon

 

3 gangen maandmenu  18.95
Gerechten uit het maandmenu zijn ook a la carte te bestellen 

3 gangen maandmenu mini 16.95
3 gangen menu in kleinere portie voor senioren, kinderen
of iedereen met kleine trek                                                      

Streekproducten
Onze gerechten bereiden wij zoveel mogelijk met producten uit de regio. Al ons rundvlees komt van Harry’s Farm in Enter.
Onze verse frites halen wij bij Woestenenk Aardappelen in Laren en ook de steur komt uit Laren van de Steurhoeve.

 

 


A la carte
A la carte